Вуки Хенгнуо Хемијска опрема Мануфацтуринг Цо, Лтд.
Dom > Новости > Sadržaj
Шта узрокује ефикасност преноса топлоте топлотног измјењивача?
- Aug 18, 2017 -

Шта узрокује ефикасност преноса топлоте топлотног измјењивача?
Измењивач топлоте има предност велике ефикасности преноса топлоте када се користи, али на различите разлоге може утицати стварна употреба измјењивача топлоте, што резултира смањењем ефикасности преноса топлоте. Дозволите ми да анализирам измјењивача топлоте Који су разлози који утичу на ефикасност преноса топлоте измјењивача топлоте?
Два разлога за одређивање ефикасног рада уређаја:
1, машина за измјењивање топлоте сама по себи фактори: већина корисника при куповини топлотних измјењивача, само да обезбиједе произвођачима подручје преноса топлоте, углавном нема количине топлотног преноса, флуида, температуре увоза и извоза и других специфичнијих параметара, тако да ће се десити да купи плочу Хеат Екцхангер простор за пренос топлоте је упарен, али други процеси нису исти као проблем, што доводи до ефикасности топлотног измјењивача топлотне ефикасности је ниско, чак и на овој основи да повећате површину за пренос топлоте без ефекта.
2, фактори конфигурације система: топлотни измјењивач плоче се користи само као машина за конверзију топлоте, у складу с правилима о конзервацији енергије, једноставно је топлотно средство дисипације топлоте апсорбирано хладним медијем, у многим случајевима, топлотна страна топлоте коју генерише топлота не може бити хладна страна апсорбиране воде за хлађење, постоји проток медија није довољан, температура воде није довољно висока, то ће учинити температуру бочне стране топлотне средине висока, што је последица тога фактор, што доводи до тога да је запремина плочастог измјењивача топлоте превелика да би се постигла фиксна ефикасност.
Схватите да ће горе наведено учинити измјењивача топлоте извођење разлога за перформансе, можете у будућем одржавању и одржавању ова два аспекта као главни проблем за предузимање неких мјера. У великој мјери може побољшати рад перформанси машине.
Температура грејања топлотног уређаја не може да задовољи захтеве: главна карактеристика је температура излагања ниска, не испуњава захтеве дизајна. Главни део цурења је заптивање између плоче и плоче, два заптивача плоче и крајње плоче и унутрашњост компресионе плоче. Пад притиска: средњи у пад притиска за извоз већи од захтева за пројектовање, или чак виши од пројектне вредности много пута, озбиљно утичу на систем на захтеве протока и температуре. У систему грејања, ако је врућа страна пад притиска превелика, примарна страна протока ће бити озбиљно неадекватна, односно топлота није довољна, што резултира секундарном страном температуре не може да задовољи захтеве. Структура: главна карактеристика притиска на вишу страну медија на доњем делу притиска медија, систем ће се појавити под притиском и температурним аномалијама. Ако је медијум корозиван, може изазвати и корозију друге опреме у цевоводу. Низ течности обично се јавља у области за преусмјеравање или у двије запечаћене области.
Лом завара у измјењивачу топлоте углавном је под микроструктуром, а пукотина на улазном крају је углавном крхка пукотина. Пукотина је пукла на врху зупчане плоче. Пукотина је пукнута дуж кристала. Главне морфолошке карактеристике су цепање и секундарно пуцање. Карактеристике. Постоји разлика у температури између притисне плоче и снопа плоче. Ако је разлика у температури 100е, напон у температурној разлици произведен на притисној плочи је већи од стандардне јачине приноса материјала 304. Поред тога, оригинална структура дебљине плоче цијеви је 60мм, а спољашња ивица плоче цијеви граничником дијаметра ограничава.
Главне карактеристике површина заварених спојева на улазном крају измјењивача топлоте су крхка фрактура, а главне морфолошке карактеристике су карактеристике секундарног пуцања и пуцања на корозију под притиском. Лом зупчастог жлеба излазног зуба се углавном карактерише нодуларним преломом, што је последица великог резидуалног напрезања и термичког напрезања заваривања на излазном крају. Хлоридни јонски притисак и висока температура
Горње кућиште измјењивача топлине опремљено је рупом за провјеру горњих експанзија снопа. Приликом уклањања снопа цеви, може се одспојити са доњег дела горњег дилатационог зглоба, а горњи и експанзиони спој раздвојити одвојено.